“Het is de beleving die mij drijft”

Ann-profielfotoMiss Tulin is het atelier van Ann Marie Elenbaas. “Ik heb Miss Tulin ontwikkeld omdat ik graag mensen bijeen breng en verbindingen tot stand wil brengen. Zodat mensen elkaar leren kennen en ze verhalen delen, in een sfeer van veiligheid en saamhorigheid. Grappige en serieuze verhalen; zakelijk of privé. Daardoor ontstaan de mooiste dingen. Eigenlijk ben ik een soort creatieve fabriek.”

Mensen inspireren

“Ik heb altijd iets met tassen gehad. En ik houd sowieso van mode. Ik zie er graag verzorgd uit en draag het liefst kleding die nét even anders is. Tijdens de clinics vindt ik het mooi om mensen te inspireren om óók verder te kijken dan de standaard. Want als je dat aandurft, krijg je een unieke tas die écht past bij jouw karakter. Ik treed op als gastvrouw. Dat houdt in dat ik alle activiteiten coördineer en iedereen de juiste aandacht wil geven. En ik geef advies over onder meer het leer, de kleurencombinaties en de fournituren: de ritsjes en knopen.”

De ideale clinic

“De ideale workshop is een samenzijn waarin alles klopt. De uitnodiging, het eten, de koffie en de presentatie van mijn atelier. En natuurlijk de sfeer. Ik vind het belangrijk dat het leer van hoogwaardige kwaliteit is. Ik selecteer het leer daarom zelf uit bij ambachtelijke leerlooieren in Nederland. En tot slot moet de tas worden opgeleverd zoals de deelnemer deze in gedachten heeft. Maar het is vooral de beleving die me drijft. Daar krijg ik enorm veel energie van.”